Home » Word document opmaken

WORD DOCUMENT OPMAKEN


INHOUD

Een word document opmaken is essentieel voor een professionele uitstraling. Een platte tekst omzetten naar een mooi word document begint met een goede inhoud. Dat is de basis. Focus je bij het schrijven vooral op de inhoud en denk nog niet na over de opmaak. Zo blijf je gefocust op goede content. Is je document tekstueel af, ga dan met de layout aan de slag en je word document opmaken.

Word document opmaken

Soms loopt het niet zoals je wilt en ervaar je problemen met Word zoals problemen met paginanummering en inhoudsopgave of andere instellingen. Neem gerust contact op, wellicht kan ik je helpen!


LAYOUT

Als eerste ga je je tekst verdelen in alinea’s, als je dat niet al had gedaan. Vervolgens ga je elke alinea voorzien van een koptekst. Dat vergroot de leesbaarheid. Voeg dan in de kop of voet van het document de paginanummering in. Vervolgens kun je een al dan niet automatisch inhoudsopgave maken. Tot slot ontwerp je een mooie cover voor je document, bijvoorbeeld met een mooie afbeelding of grafische elementen en natuurlijk de titel, subtitel en eventueel datum van je document.


PDF

Ga je het online plaatsen of bijvoorbeeld per mail versturen? Dan kun je het beste je bestand omzetten van Word naar PDF en die vervolgens gebruiken in plaats van je Word-document.


HULP BIJ WORD DOCUMENT OPMAKEN

Hulp nodig? Stel je gerust een vraag en ontvang binnen 1 dag reactie. Neem vrijblijvend contact op door het sturen van een e-mail.